mandag 2. november 2015

Nytt pointerkull planlegges!

Norsk utstillingschampion og elitehund i Norsk Pointerklubb med 1 AK fra høyfjell høst Vakkerdalens Majesty skal parres på kommende løpetid som ventes tidlig i vinter.
Maja er datter av N S INT UCH NJCH Vakkerdalens Platina Scot, en eminent viltfinner og prima avlstispe som har gitt elitehunder i hvert kull og innbragt kennelen Wassbergs oppdretterpris.
Majas far er min Ylajalis Sult, elitehund i Norsk Pointerklubb, cert på utstilling og finalist i NM-høyfjell høst 2006, også han en eminent viltfinner, en djerv fuglebehandler, en fantastisk søker og en godlynt og harmonisk arbeidsmaskin. Sult kommer fra sterke tispelinjer med store tisper som Ylajalis Jali, Bjørklunds Duett og Wasa av Kvervelvind bak seg.
Maja er fra et kull på tre med brødrene norsk og dansk utstillingschampion og elitehund i NPK Vakkerdalens Jo og Vakkerdalens Torres som har vist nok talent både på prøver og utstilling, men ikke lykkes helt enda.
Maja er en meget sterk viltfinner og fuglebehandler og fungerer på høyfjell, lavland og skog, har vært lett å dressere og er rolig og snill.
Maja vil bli parret med Jutevatnets Gavas, elitehund i Norsk Pointerklubb 2,5 år gammel og med sterke prestasjoner i vinnerklasse blant annet på Kongsvold allerede første høsten.
Gavas kommer fra et kull hvor alle har oppnådd 1UK og sørget for at oppdretter fikk Wassbergs oppdretterpris. Gavas er sønn av den beste pointeren vi har nå; nemlig Norgesmester høyfjell høst NJCH Eidemlias Dallas T; en hund som har djervhet, viltfinnerevne, jaktlyst, format, arbeidsvilje og fysikk. Dallas og Sult er typelike hunder. Bak Dallas ligger den gode tispa Lytingfjellets D Lille My. Gavas sin mor NJCH Jutevatnets Pernille var selv en super jakt- og prøvehund, og en betydningsfull avlstispe. Bak henne ligger en av mine gamle idoler, den legendariske Vestfjorddalens Famous.
Grønne skoger er ikke så viktig, men gull liker jeg. Gleder meg stort til å realisere denne avlsplanen.